Liten historia om vägen till ett landslag

maj 12, 2014 Written by Anders Oskarsson - Inga kommentarer

Landslaget

Vi var mitt uppe i renoveringen av Nilssons Konditori när jag blir kontaktad av lagledaren för landslaget. Det var fem år sedan. Han vill att jag ska vara med tillsammans med konditorer och kockar som håller världsklass och jobba för att ta VM-guld. Å herregud tänkte jag då. Min familj. Barnen var små, företaget hade inte nått den nivån vi önskade. Vi hade knappt någon lokal, mest en byggarbetsplats till konditori. Jag tackade nej. Det nejet har ekat i mitt huvud sedan dess. Vad har jag gjort? Tackat nej till att vara med i landslaget. Jag är galen. Åren gick och företaget flöt på, barnen växte och på något sätt letade sig tanken fram igen. Jag var 39 år när jag skickade in min ansökan i sista sekund. Jag blev antagen.

Laget jag sökte till var Kocklandslaget och nu är jag chefskonditor för Kategori C. I Kategori C ingår Petit fourer, desserter och skulptur som moment.

Jag får inte avslöja för mycket då vi är mitt i träningsdelen inför VM, men mitt ansvarsområde är att rita och designa Petit fourer och alla desserter. I mitt lag ingår Kalle Bengtsson, Jonas Lagerström, Helena Henriksson, Pierre Eklöf samt två elever, Frida och Cia. Jag ritar och designar desserterna tillsammans med Jonas Lagerström. Detsamma gäller för Petit fourerna, men där ritar och designar jag dem tillsammans med Kalle Bengtsson.

Läs mer om tävlingen och lagmedlemmarna här:
www.kocklandslaget.se/tavlingar

Foto: Znapshot Studio/Pelle Berglund