Kocklandslaget odlar mustasch i Movember!

oktober 24, 2014 Written by Anders Oskarsson - Inga kommentarer

anders-mustasch

Under hela november kommer Kocklandslaget att vara engagerade i Movemberrörelsen som finns i 21 länder över hela världen. Krister Dahl som är ambassadör för Movember undrade om vi ville vara med och engagera oss och det tvekade vi naturligtvis inte en sekund inför. Det kommer med andra ord att vara ett mustaschprytt gäng som tävlar i VM i Luxemburg i år!

Movember
Arbetet med Movember pågår året runt för att skapa bättre förutsättningar för män som drabbas av prostata- och testikelcancer. Movember foundation utmanar män att odla mustasch under november månad för att sätta igång samtal och samla in medel till projekt för mäns hälsa. Å nu är det vår tur att göra vad vi kan för att bidra. På se.movember.com kan du söka på Anders Oskarsson och bidra till kampen mot cancer! (källa:se.movember.com)

movember
Om Krister Dahl
Det finns bara en person i hela världen som vunnit fyra guld i det som brukar kallas ”mat-OS”, eller Culinary Olympics, och som hålls vart fjärde år i Tyskland. Hans namn är Krister Dahl. Numera är han Executive Chef på Gothia Towers. Krister har över två decenniers erfarenhet i yrket, med bland annat Nobelmiddagar, prestigefyllda chefskockspositioner och många år som medlem i Kocklandslaget bakom sig. Han har också framgångsrikt drivit egen restaurang.

Krister om Movember
Jag blev kontaktad av Movember som var intresserade av att se om jag kunde hjälpa till med att utmana så många kockprofiler som möjligt i att odla mustasch, skapa medvetenhet om hälsoriskerna kring prostata- och testikelcancer och genom det samla in pengar till ändamålet. Vi kommer att ha en pressrelease på Gothia Towers den 30 oktober om engagemanget. Kockarna på Gothia Towers är med och jag har fått med mig Kocklandslaget, sen har jag även kontaktat Årets Kockförening. Jag hoppas att vi blir ett gott kockgäng som engagerar oss i att lyfta mäns hälsa. Hemifrån var det inte så poppis med mustaschen, men det är smällar man får ta. Så ta fram era slantar så ska vi visa att vi kan samla in riktigt mycket pengar!

Glöm nu inte att öppna plånboken och skänk en slant! Klicka på länken: se.movember.com, sök ”Anders Oskarsson”