Om att vara Chefskonditor

oktober 13, 2014 Written by Anders Oskarsson - Inga kommentarer

Anders

Jag gick in i min roll som Chefskonditor med väldigt dåligt självförtroende. Dels för att allt var så nytt och dels för att jag inte hade en aning om vad jag gav mig in på eller om jag var byxad för uppgiften. Självförtroendet får sig en jävla resa genom kocklandslaget. Det är som att åka berg- och dalbana i sig själv. Ena dagen är det på topp och andra dagen under fotsulorna. Jag är dock otroligt glad för min roll idag. Att jag får vara med och påverka laget. Jag är nog ganska hård mot mina meddeltagare och det kan nog ha att göra med att jag ställer lika höga krav på dem som jag gör på mig själv

Jonas Lagerström (deltagare i Kocklandslaget) om Anders.
Anders_Jonas

Det har funkat bra. Det är alltid svårt att få ihop ett lag med människor som aldrig tidigare har träffat och dessutom försöka få alla att dra åt samma håll. Anders fick sin roll tidigt. Han är en bra och otroligt erfaren konditor. Anders styrka är att han har jobbat hårt med gruppen och jag upplever inte att han har nyttjat sin chefsroll på ett hierarkiskt sätt. Anders jobbar istället hårt med att alla ska hitta sina platser.

Kalle Bengtsson (deltagare i Kocklandslaget) om Anders
Anders_Kalle

Jag har personligen en jättebra dialog med Anders. I Göteborg där jag bor har vi tre deltagare från Kocklandslaget med jag är ensam Konditor. Vi pratar och bollar väldigt mycket på telefon. För oss konditorer kom det naturligt att Anders blev Chefskonditor. Anders är som en bullmamma för hela laget, han håller liksom ihop gänget. Han har säkert trampat vissa av oss på tårna någon gång och det tror jag har att göra med att Anders vill driva hela laget framåt, inte bara sina egna delar. Allt för att vi ska bli det bästa vi kan bli. Vi är olika där Anders och jag. Jag vill gärna fokusera på mina delar medan Anders jobbar mer med helheten och driver laget framåt.