Årets Konditor 2014

oktober 6, 2014 Written by Anders Oskarsson - Inga kommentarer

Förra veckan var det dax för ännu en setup i Stockholm. Det är så roligt att se hur hela laget kämpar och utvecklas från gång till gång.

Laget_oktober_1

Jag kom hem på tisdagskvällen bara för att packa om och åka tillbaka till Stockholm och Bak- och Chokladfestivalen på onsdagen. Årets konditor skulle utses och jag satt med i juryn. Det blir mycket resor och det dåliga samvetet nyper mig konstant över att jag måste vara ifrån min familj så mycket.

Anders_barn

Till min stora glädje kunde familjen följa med upp till festivalen så vi fick umgås lite. Det var roligt att se hur fin mässa Tony Olsson och Magnus Johansson hade arrangerat! http://www.chokladfestivalen.se

Magnus_konferensier

Det var en fokuserad jury som hade ett svårt arbete med att utse en vinnare.

Smakjuryn

Smakjuryn_anders

Jag och Jan Danielsson satt i Metodjuryn vilket var fantastiskt roligt. Jag och Jan jobbade tillsammans på NK Bageri för 17 år sedan och han är en fantastisk yrkesman som jag har lärt mig mycket av. Magnus Johansson ser mycket glädjande till att Jannes och mitt blodsocker håller sig på topp!

Anders_bullar

Här ser vi en av deltagarna Per Bäckströms färdiga bord.

Par_backstroms_bord

Vinnaren blev dock duktiga Sara Aasum Hultberg med följande motivering: ”I en tidspressad insats utmanades teknik och yrkeskunskap, som ändå visade upp perfektion. Med fantastiska smaker togs gräddbakelsen till en ny nivå och de eleganta petit fourerna imponerade på juryn.”

Sara_vinnare

Sara_bord