Årets bagare 2014, snart smäller det!

september 18, 2014 Written by Anders Oskarsson - Inga kommentarer

aretsbagare
Foto: www.bageri.se

Min fantastiskt duktiga kollega Martin Andersson, Nilssons Konditori tävlar på lördag (Heat 3) på Sveriges Bageri och Konditormässa om titeln Årets Bagare 2014. Martin har slitit som ett djur i månader för att vara så förberedd det bara är möjligt inför tävlingen. Martin är en av sex finalister om titeln Årets Bagare 2014. Jag stöttar och håller så många tummar och tår för att ditt hårda arbete ska ge den utdelning du är så värd.

Martin_bagare

Det här är tävlingsupplägget. Läs gärna mer om tävlingen på www.bageri.se

”18-20 september är det premiär för den nya och spännande tävlingen Årets Bagare, Svenska Mästerskapen för professionella bagare. Under tre dagar, i heat om två bagare, gör sex av landets bästa bagare upp om den prestigefyllda titeln Årets Bagare, tillika Svensk Mästare i bageri 2014. Under totalt sex timmar bakar finalisterna 150 bröd vardera som sedan bedöms av en professionell jury. Finalisterna tävlar i sju olika delmoment:

De tävlande ska med egna råvaror tillverka:

20st vanliga baguetter
20st freestyle baguetter
40st kuvertbröd
20st croissanter
20st Pain au chocolat
20st vetebullar med kanel
10st matbröd, lottade ingredienser

Ingredienserna som lottas får Martin besked om dagen innan tävling klockan 16.30.

Tävlingstiden är 6 timmar, plus 1 timmas uppvägning av råvaror dagen före tävling.

Har ni vägarna förbi Kistamässan, så kom in och heja för tusan!

Program för Årets Bagare:
Torsdag 18 september Kl. 8:00 – 14:00 – Tävling för heat 1.
Kl. 14:30 – Juryn provsmakar från heat 1.

Fredag 19 september Kl. 8:00 – 14:00 – Tävling för heat 2.
Kl. 14:30 – Juryn provsmakar från heat 2.

Lördag 20 september Kl. 6:00 – 12:00 – Tävling för heat 3. (Martins heat)
Kl. 12:30 – Juryn provsmakar från heat 3.
Kl. 15:00 – Prisutdelning.